4 manieren om geld te besparen op vakantie

Als je op vakantie bent, wil je het liefst zoveel mogelijk de regels en verplichtingen van het dagelijks leven achter je laten. Maar wat als je diezelfde reis kunt boeken voor de helft van de prijs? Check hieronder de 4 meest handige manieren om na je vakantie nog genoeg geld over te houden – aan jou de keuze of je het na je vakantie aan iets nuttigs of nóg een vakantie uitgeeft.

Eet zoals de locals

En probeer dan vaak streetfood. Als je een mogelijke voedselvergiftiging wilt vermijden, omzeil je hierbij al het vlees en vis. Zo niet, hou je bij hoeveel locals er zitten en let je op hoe hygiënisch alles is.

Boek je reis op tijd

Op deze manier kun je honderden euro’s op je vliegticket besparen. Als je de data aanpast krijg je al een indicatie van hoezeer de prijzen kunnen verschillen. De ideale tijd om te boeken is acht weken voordat je vertrekt. Ga je naar een ver oord? Check bepaalde deals van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals de werelddealweken van KLM, waarbij je hoge kortingen krijgt.

Wees money savvy

Ruil je geld op het vliegveld nooit in voor een andere valuta – haal je geld pas uit de muur als je je bestemming hebt bereikt. Verder doe je er verstandig aan om nooit te betalen of pinnen in euro’s; het land waar je je in bevindt zal vaak een percentage berekenen.

Ga met hotels in gesprek over de prijzen

Dit houdt in dat je hotels met een hoge prijs die je via een boekingsite hebt gevonden, zelf opbelt. Vaak is er een kans dat ze een kamer voor minder geld willen aanbieden. Dit komt omdat hotels in veel gevallen een toeslag betalen over elke kamer die ze via boekingssites verhuren. Als jij direct boekt, zijn ze dat percentage niet kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *