Akzo Nobel en Aalberts Industries brengen goed nieuws

Het beursnieuws afgelopen vrijdag had een sterk positief gehalte. Berichten en cijfers over het derde kwartaal kwamen van verschillende bedrijven los en vielen bepaald niet tegen. Zo brachten zowel Akzo Nobel als Aalberts Industries zichzelf positief in het nieuws.

Winsttoename bij Akzo Nobel

Bij Akzo Nobel werd een kleine stijging van de omzet zichtbaar. Deze steeg met 2 procent. Met name in Azië steeg de verkoop. Dit was echter niet op de Chinese markt, want daar vielen de verkopen juist iets terug. Net als trouwens bij de andere opkomende economieën zoals Brazilië en Rusland. Ook de verkopen in Turkije waren zwak en een daling werd zichtbaar in Europa.
Met name het winstpercentage bij Akzo nobel steeg aanmerkelijk. De winst over het derde kwartaal kwam uit op 285 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2015 lag deze nog op 205 miljoen euro. Er werd in de cijfers dus een winsttoename zichtbaar van maar liefst 39 procent. Akzo Nobel heeft de laatste tijd flink bezuinigd en een aantal efficiencyslagen gemaakt. Ook profiteert het bedrijf van gunstige valuta-effecten.

Bij Aalberts Industries stegen omzet en winst

Ook industrieel toeleverancier Aalberts Industries kwam met goed nieuws. Omzet en winst namen toe in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf maakte dit afgelopen donderdag bekend voordat de handel op de beurs een aanvang nam. Aalberts Industries is opgedeeld in een aantal hoofdtakken. Die boekten de afgelopen periode allemaal ‘goede’ resultaten, aldus een toelichting van het bedrijf. De enige uitzondering is de tak ‘Industrial Controls’. Hier blijven de activiteiten die een raakvlak hebben met energie nog steeds in een moeilijk vaarwater zitten. Tegelijk heeft de overname eerder dit jaar van het Oostenrijkse Ventrex en de toevoeging hiervan aan ‘Industrial Controls’, de marktpositie van Aalberts Industries versterkt.
De berichten hadden een positief effect op de waarde van het aandeel. Op donderdag steeg deze waarde van 26,68 euro naar 28,18 euro, terwijl de stijging op vrijdag nog doorzette naar 28,92 euro.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *