Beleggen met weinig geld: drie praktische tips

Door de opkomst van online brokers die het mogelijk maken om geld te beleggen met een kleine inleg, is het investeren van geld met een klein vermogen steeds populairder geworden in ons land. Lijkt het jou ook wel wat om een klein deel van je vermogen in te zetten en je vermogen op deze manier te laten groeien? Lees dan in dit artikel welke drie gouden tips je kunt gebruiken om jouw beleggingen met kleine inzet tot een succes te maken. Het is namelijk zeker mogelijk om jouw vermogen flink te laten groeien, maar dan moet je wel de juiste stappen volgen en de juiste maatregelen nemen bij het beleggen. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Tip 1: kies meerdere producten om in te investeren

Veel mensen die met weinig geld gaan beleggen, kiezen er automatisch voor om hun kleine inzet in één beleggingsproduct te investeren. Dit lijkt misschien logisch, maar het is beter om in meerdere beleggingsproducten te investeren. In dit geval profiteer je namelijk niet alleen van een stijgende koers van meerdere producten en hoef je je niet op één koers te richten, maar heb je bovendien minder risico. Gaat het slecht met een deel van jouw beleggingsproducten, dan staan hier namelijk altijd nog producten tegenover die het wel goed doen en jouw verlies beperken of zelfs voor winst zorgen.

Tip 2: kies een broker met lage kosten

Iedere broker hanteert kosten om het mogelijk te maken om online te beleggen. Heb je een klein vermogen om in beleggingsproducten te investeren, dan is het belangrijk om zo min mogelijk van dit vermogen te verliezen aan de kosten van de broker. Kies daarom niet zomaar een broker om een account aan te maken, maar zoek een broker met lage kosten en leg je geld bij deze partij in.

Tip 3: oefen eerst met beleggen

Als je weinig geld hebt om te investeren en meteen enkele verkeerde keuzes maakt op de beurs, is de kans groot dat je het geld dat je hebt gereserveerd om te beleggen meteen kwijt bent. Ga daarom niet meteen met geld beleggen als je niet veel ervaring hebt, maar maak eerst een oefen- of demo-account aan bij de online broker. Heb je geoefend met nepgeld, dan heb je meer ervaring om met echt geld aan de slag te gaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *