BMW kopen? Wacht nog even!

Je kunt nu je nieuwe BMW aanschaffen, maar je kunt het ook nog even uitstellen. De Beierse autofabrikant gaat namelijk groots uitpakken in de komende 2 jaar. Het verlies van de positie van aanvoerder in het premiumsegment is het Duitse merk niet in de koude kleren gaan zitten. BMW heeft daarom besloten in de komende 2 jaar met maar liefst 40 nieuwe modellen te komen!

Koppositie afgepakt

BMW heeft er maar moeite mee dat Mercedes-Benz het Beierse merk afgelopen jaar het nakijken gaf. Het merk met de bekende ster wist de koppositie te pakken als premiummerk, een plek waarop BMW zich al sinds jaar en dag comfortabel had genesteld. Vandaar dat er aan de weg getimmerd gaat worden, zo werd bekend tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag. Bijna 2 modellen per maand krijgen we tussen nu en 2019 voorgeschoteld.

X7

Topman Harald Krüger licht alvast een tipje van de sluier. Zo komt er een hele reeks modellen met hybride-aandrijving (elektrisch in combinatie met een verbrandingsmotor). Ook zal er een SUV komen die aan de top van de range geplaatst wordt. Deze zal in lijn met de naamgeving de naam X7 gaan dragen, en wordt dus de grote broer van de X5 en diens kleinere broertjes X3 en X1 (de X4 en X6 zijn meer coupé-achtige varianten en vallen hier weer buiten). In Europa zal de vraag naar een dergelijk model waarschijnlijk niet groot zijn, maar in andere gebieden, zoals China en de VS, is er veel vraag naar dergelijke grote SUV’s.

Betere cijfers

Dankzij al deze aanvullingen op het gamma verwacht Krüger dat alle resultaten dit jaar een stijgende lijn zullen vertonen. Zowel de verkoop als de omzet en winst zullen volgens de topman omhoog gaan. Die lijn is volgens hem al ingezet met de introductie van de nieuwe 5-serie. De lancering van deze auto, die traditioneel geldt als de benchmark en het populairste model in het hogere leasesegment, was een groot succes.