Budgetmaatschappij Vueling maakt groeispurt door

De Spaanse prijsvechter Vueling is flink aan het uitbreiden. In Nederland vindt die uitbreiding vooral plaats op luchthaven Schiphol. In 2016 wordt het aantal vluchten stevig opgevoerd.

Vueling actief op meerdere luchthavens

Vueling heeft luchthaven El Prat bij Barcelona als thuisbasis. Maar ook op andere vliegvelden heeft zij inmiddels vestigingen. Zo is de maatschappij vertegenwoordigd op luchthaven Barajas bij Madrid, San Pablo bij Sevilla, Charles de Gaulle bij Parijs, Luchthaven Brussel en Schiphol Amsterdam. Het bedrijf opereert niet volstrekt zelfstandig, want sinds 2013 maakt het deel uit van de International Consolidated Airlines Group SA (IAG). IAG is een Brits-Spaans samenwerkingsverband, waar ook British Airways en de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia deel van uitmaken.

Tal van nieuwe bestemmingen

Op 18 maart 2016 start Vueling met vluchten vanaf Schiphol naar de Engelse luchthaven Luton, vlakbij Londen. De intensiteit zal groeien tot twee vluchten per dag en is vooral bedoeld voor het zomerseizoen. Het vliegen van deze route is uit concurrentieoogpunt een directe aanval op de Britse prijsvechter easyJet. Deze maatschappij heeft al een druk routeplan op de verbinding Luton-Schiphol. Maar er is nog meer nieuws te melden. Ook de bestemmingen Napels, Milaan Malpensa, Lissabon, Porto, Catania en Las Palmas worden in 2016 aan het vluchtschema van Vueling toegevoegd. Deze vluchten zullen vertrekken vanaf Schiphol, terwijl vanaf luchthaven Eindhoven en Maastricht nieuwe vluchten naar Barcelona gepland staan.

Handige overstapverbindingen

Maar ook buiten Nederland maakt Vueling een groeifase door. Zo is met enkele luchtvaartmaatschappijen voor de lange afstand, Cathay Pacific, Hainan Airlines en Royal Jordanian, overeenstemming bereikt om voor hen aanvullende bestemmingen te verzorgen. Vooral Rome’s luchthaven Fiumicino zal hiervoor als knooppunt dienen. Door deze afspraken wordt de luchthaven van Rome voor deze maatschappijen de toegangspoort tot Europa. Vueling kan hen hier voorzien van 65 extra bestemmingen.

Ook uitbreiding in Groot-Brittannië

Ook in Groot-Brittannië nemen de activiteiten van Vueling het komend jaar toe. Zo zal de route van Heathrow naar Barcelona uitgroeien naar een service die het hele jaar door beschikbaar is. Ook de route Luton-Barcelona staat vanaf 1 juni op het programma. Dertien keer per week zal in beide richtingen worden gevlogen. Door deze uitbreiding van activiteiten, zal Vueling vanaf midden volgend jaar in Groot-Brittannië en Ierland in totaal 12 luchthavens aandoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *