Cijfers van Google zijn reden voor blijdschap

In de tweede en derde week van juli maakte het aandeel Google een gigantische sprong in waarde. Noteerde het op 8 juli nog 541,70 dollar, op vrijdag 17 juli sloot het aandeel 699,62 dollar. Afgelopen vrijdag noteerde het aandeel nog altijd 654,77 dollar.

Uitstekende kwartaalcijfers

De recordstijging op donderdag 17 juli werd veroorzaakt door de kwartaalcijfers die Google de avond ervoor bekend maakte. De kwartaalwinst kwam uit op 3,93 miljard dollar. Een prima score op een omzet van 17,7 miljard dollar. De stijgende inkomsten komen vooral uit de toename van het aantal kliks op advertenties. De winst liet in procenten een stijging zien van 17 op een omzet die met 10 procent steeg.

Android erg succesvol in de markt

Ook het besturingssysteem Android loopt prima. Inmiddels heeft Google overeenkomsten met 400 fabrikanten van smartphones en 500 telecomproviders. Samen zijn die goed voor zo’n 4.000 Android toestellen. Ook de inkomsten uit de Google Playstore lieten een stijging zien van maar liefst 17 procent.

Tendensen in de cijfers van Google

De cijfers van Google laten een aantal sterke tendensen zien. Met name de mobiele raadpleging van internet stijgt sterk en de tijd dat naar filmpjes op YouTube wordt gekeken steeg het afgelopen jaar met 60 procent.

Introductie van mobiel betaalsysteem vormt nieuwe uitdaging

Wordt Google gemeten naar marktkapitalisatie, dan komt het bedrijf op een tweede plaats direct na Apple. Google is voortdurend bezig om haar vleugels verder uit te slaan. Zo zal het bedrijf naar verwachting binnenkort de bancaire sector in Europa betreden. Voor haar mobiele betalingssysteem ‘Google Wallet’ heeft het bedrijf al een vergunning waarmee het in Europa betaaldiensten mag verlenen. Directe concurrenten op dit gebied zullen naar verwachting Facebook en Apple worden. Het lijkt erop dat die bedrijven werken aan een gelijksoortig systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *