De lifestyle van een lottowinnaar

Wanneer je de lotto wint, dan gaat je financiële situatie erop vooruit en kan je daar dus ook je lifestyle op aanpassen. Tenminste, dat is de gedachte van een flink aantal mensen. Het wil dus ook nog weleens voorkomen dat het flink misgaat. Juist bij mensen die ineens het geld in voldoende mate hebben lijkt de bodem van de put veel sneller in zicht. De vraag waar velen zich dan ook over buigen is dan ook hoe dit komt. Vaak blijkt de oorzaak hiervan dan ook te liggen in een aantal lifestylekeuzes die de winnaars maken nadat zij de prijs hebben binnengehaald.

Meer dan je hebt

Geld uitgeven blijkt al heel snel een gewoonte te kunnen worden. Hoewel een prijs winnen de sleutel lijkt tot dure vakanties, snelle auto’s en de nieuwste kleding en accessoires is het ook zo dat ook het geld van de prijs eindig is. Zeker wanneer je als winnaar je baan opzegt of niet langer serieus neemt. Een bekend voorbeeld is dat van een Engels echtpaar dat in acht jaar tijd een prijs van meer dan tien miljoen er doorheen wist te jagen en beiden nu meer uren moet werken dan voordat er gewonnen werd. Toch is dit niet altijd het geval.

Slechte begeleiding

Bij een lifestyle die gebaseerd is op een groter vermogen hoort natuurlijk ook een beleggingsportfolio. Dit is echter de andere factor die sterk kan meespelen bij het fout aflopen van het winnen van een grote prijs. Veel mensen die namelijk in problemen komen na eerdere winst doen dit door slechte keuzes met betrekking tot hun investeringen. In veel gevallen komt dit doordat zij onvoldoende of helemaal niet begeleid worden hierin. Het gevolg is dat het geld voorgoed verloren gaat in beleggingen die zichzelf niet terugverdienen. Dit is een groot probleem waar met een klein beetje hulp veel aan gedaan zou kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *