De loterij gewonnen? Spreid het geld bij diverse banken

Als je veel geld hebt gewonnen met de loterij, ben je waarschijnlijk geneigd om dit geld bij een bank te storten met een aantrekkelijke spaarrente. Door het geld bij een bank te parkeren die een hoge spaarrente hanteert, kun je jouw vermogen namelijk gemakkelijk vergroten door van de hoge rente te profiteren. Het lijkt dan ook aantrekkelijk om je geld bij de bank met de hoogste spaarrente te parkeren, maar toch is het niet verstandig om al het geld bij dezelfde bank te stallen. Waarom dit niet verstandig is en hoe je jouw geld het beste veilig bij een bank achter kunt laten, lees je in dit artikel.

Het belang van het spreiden van je gewonnen geld

Heb je een groot bedrag gewonnen bij de loterij, dan kun je het geld het beste bij meerdere banken parkeren. Doe je dit niet en geef je al jouw geld aan dezelfde bank, dan loop je een groot risico. Gaat de bank namelijk failliet, dan kun je een groot deel van je geld niet meer terugkrijgen en heb je zelfs het risico dat je helemaal geen geld terug kunt krijgen. Ook als je jouw geld aan een betrouwbare bank geeft, heb je altijd het risico dat de bank failliet gaat en je jouw geld niet meer terugkrijgt. Geef je geld dus nooit aan één bank, maar gebruik meerdere banken om jouw gewonnen geld veilig te parkeren.

Het zoeken van geschikte banken: tips

De beste manier om op zoek te gaan naar diverse banken om jouw gewonnen geld te parkeren, is door onderstaande tips te raadplegen:

  1. Selecteer minimaal twee en maximaal drie banken. Zo spreid je jouw vermogen, maar houd je het wel overzichtelijk.
  2. Ga alleen in zee met betrouwbare banken in eigen land. Het stallen van geld in het buitenland of het stallen van geld bij een onbetrouwbare bank, is zeker niet aan te raden.
  3. Ga alleen in zee met een bank die een garantieregeling heeft. Gaat de bank failliet, dan krijg je (een deel van) jouw vermogen terug.

Gebruik je bovenstaande tips voor het stallen van je geld, dan weet je zeker dat je jouw geld in ieder geval niet kwijtraakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *