Een overbruggingskrediet om een huis te kopen

De woningmarkt is flink in beweging. Dit is jou vast ook al opgevallen. Dat betekent dus ook dat jij erover na moet denken wat je nu eigenlijk wilt. Als je zo willen verhuizen, dan kan dit weleens een zeer geschikt moment zijn. Het is dan wel belangrijk dat je ook nadenkt over de manier waarop je je eigen woning kunt kwijtraken. Een hulpmiddel hierin kan het overbruggingskrediet zijn. Het komt namelijk zelfs in deze tijd nog weleens voor dat een woning niet direct verkocht wordt op het moment in de verkoop gaat. Let echter wel goed op.

Alleen overbruggen
Het krediet heet natuurlijk niet voor niets een overbruggingskrediet. Het dient om de periode waarin je de een hypotheek nog niet kwijt bent, maar de volgende al begint op te vangen. Zorg dus ook dat dit niet langer duurt dan nodig is. Dubbele kosten is een wel hele zware last om te dragen. Een overbruggingskrediet kan dus zeer interessant zijn, maar alleen als je zeker weet dat je woning niet buiten de markt valt. Dit kan namelijk best weleens gebeuren en dat is natuurlijk een situatie waar je niet mee geconfronteerd wilt worden. Laat je hier dus heel goed over informeren.

Zekerheid inbouwen
Gelukkig hoef je niet alleen op je eigen veiligheid te letten. Ook de banken denken met jou mee. Je kunt namelijk zeker zijn dat het aanvragen van een overbruggingskrediet een behoorlijke klus zal zijn. De banken zullen veel vragen en eisen stellen. Dit is ook logisch, want de risico’s zijn behoorlijk groot. Groter zelfs dan bij een gewone hypotheek. Aangezien de banken net een beetje opkrabbelen uit de crisistijd zullen zij hier heel voorzichtig mee zijn. Je zal dus altijd beschermd worden tegen roekeloos gedrag en alleen een krediet krijgen als dit gepast is. Daar kan je als consument dus met een gerust hart mee omgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *