Gaan Dell en EMC samen?

Een gewone pc leverancier is het Amerikaanse bedrijf Dell allang niet meer. De onderneming is naast hardware ook groot in het bieden van veiligheidsoplossingen en infrastructurele IT-producten.

Hoger bod

In deze context moeten ook de geruchten worden gezien die nu opduiken. Volgens de Financial Times heeft Dell het voornemen om het eveneens Amerikaanse bedrijf EMC over te nemen. Met die overname was oorspronkelijk een bedrag gemoeid van 40 miljard dollar, maar Dell zou dit bod afgelopen vrijdag hebben verhoogd naar 50 miljard dollar. Het kan de grootste overname in de IT-sector worden.

Nieuwe uitstraling voor Dell

Wanneer deze geruchten kloppen zou dit Dell in één klap groot maken in de sectoren waarin het groot wil zijn. Topman Amit Midha gaf eerder al aan dat Dell de boodschap rond de IT-concepten die het bedrijf in haar portfolio voert actief moet verspreiden.
EMC is maker van hardware en software. Het bedrijf heeft vestigingen in circa 60 landen en ongeveer 60.000 mensen in dienst. EMC is sterk in de bouw van gegevensopslagsystemen voor grote bedrijven. Ook is EMC grootaandeelhouder van het Amerikaanse softwarebedrijf VMware. In de huidige trend naar cloud computing wordt dit als haar belangrijkste troef gezien.

Sterk in cloud computing

Bij cloud computing draait software niet meer op een lokaal computersysteem binnen een bedrijf, maar op een server in een datacentrum. Bedrijven kunnen zo op afstand softwarediensten afnemen die helemaal op hun situatie worden toegesneden. Dit gaat meestal op basis van een abonnement en biedt bedrijven bij het werken op hun computers de kracht van een volwaardig rekencentrum. Wanneer Dell met EMC en dus met VMware kan samengaan, ligt een vooraanstaande positie op het terrein van cloud-computing binnen haar bereik.

Verschillende financiers betrokken

Het lijkt erop dat Dell een aantal grote zakenbanken wil betrekken in de financiering van de deal. Ook ligt er weer een belangrijke rol voor investeerder Silver Lake. In 2013 financierde Silver Lake ook al de stap van oprichter Michael Dell om zijn bedrijf van de beurs af te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *