Geld besparen: zo doe je dat

Wil jij ook meer geld overhouden aan het einde van de maand, maar heb je niet de mogelijkheid om meer geld te verdienen? Ga dan aan de slag met de bespaartips in dit artikel om meer geld over te houden aan het eind van de maand, zonder dat je meer inkomen binnenkrijgt. De tips die je in dit artikel leest zijn voor iedereen relevant, dus met deze tips kan iedereen direct aan de slag om meer geld te besparen.

Tip 1: bekijk of je ontheffing kunt krijgen van de gemeente

Als je een laag inkomen hebt, hoef je geen gemeentelijke belastingen te betalen. Mensen met een laag inkomen kunnen bij de gemeente namelijk ontheffing aanvragen voor de gemeentelijke belastingen (zoals de rioolheffing en de afvalstoffenheffing) en de waterschapsbelasting, zodat ze honderden euro’s per jaar kunnen besparen. Heb jij een laag inkomen en denk je in aanmerking te komen voor de ontheffing van de gemeente? Vraag dan na bij jouw gemeente wat het inkomen voor de ontheffing moet zijn en vraag direct een ontheffing aan als je hiervoor in aanmerking komt.

Wat je aan gemeentelijke heffingen moet betalen, is afhankelijk per gemeente. Sommige gemeenten hanteren heffingen van honderden euro’s, terwijl andere gemeenten goedkoper zijn. Echter, in welke gemeente je ook woont: als je recht hebt op een ontheffing en op deze manier geld kan besparen is het zeker een aanrader om deze ontheffing aan te vragen.

Tip 2: verkoop spullen die je niet nodig hebt

Iedereen heeft wel wat spullen in huis die niet meer gebruikt worden, zoals meubelstukken die op zolder staan, mappen met verzamelobjecten die niet langer aangevuld worden met nieuwe verzamelobjecten en liggen te stoffen in de schuur en kledingstukken die eigenlijk nooit gedragen worden. Heb jij ook een paar spullen in huis die je eigenlijk niet meer gebruikt? Laat deze spullen dan niet verstoffen, maar maak er een ander blij mee door je spullen te verkopen. Op deze manier verdien je niet alleen geld, maar heb je ook geen last meer van de spullen die je steeds in de weg stonden.

Voornamelijk spullen van gerenommeerde merken worden goed verkocht. Denk hierbij aan merkkleding, meubelstukken van goede merken en populair speelgoed van goede merken. Heb je veel van dit soort spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt? Verkoop deze spullen dan direct voor de spullen in waarde dalen en minder opleveren.

Tip 3: ga voor de goedkopere alternatieven

Als je een supermarkt om de hoek hebt, is het natuurlijk interessant om hier je boodschappen te doen. Echter, soms is het beter om toch net dat eindje verder te reizen en op deze manier wat geld te besparen. Sommige supermarkten zijn namelijk veel goedkoper dan de supermarkt waar jij nu je boodschappen doen, waardoor je veel geld kunt besparen.

Daarnaast is het ook beter om met een boodschappenlijstje boodschappen te doen dan zonder een boodschappenlijstje op pad te gaan. Doe je jouw boodschappen met een lijstje, dan is de kans namelijk kleiner dat je met spullen thuiskomt die je eigenlijk niet nodig hebt. Ga daarom nooit zonder lijstje op stap, maar neem altijd een boodschappenlijstje mee en wijk hier niet van af als je boodschappen gaat doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *