General Electric is goed op dreef

General Electric verraste afgelopen week met een betere omzet en winst dan door analisten werd voorspeld. De multinational die in 1879 door Thomas Edison werd opgericht, boekte wel nog steeds een lagere omzet en winst dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hogere winst per aandeel dan voorspeld

In het derde kwartaal kwam de nettowinst uit op 2,51 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2014 lag deze nog op 3,54 miljard dollar. Aangepast kwam de winst per aandeel uit op 29 dollarcent, terwijl analisten slechts een aangepaste winst van 26 dollarcent per aandeel hadden verwacht. Met name de industriële tak van het concern presteerde goed. Hier steeg de operationele winst met 5 procent op jaarbasis tot een bedrag van 4,5 miljard dollar.

Orderportefeuille en verkoop activa geven gunstig beeld

General Electric is bezig met het afstoten van haar financiële dienstverleningstak GE Capital. Tot nu toe heeft het bedrijf in dit kader al voor 126 miljard dollar aan activa verkocht. De uiteindelijke doelstelling ligt op een verkoop van 200 miljard dollar aan activa. De tot nu binnengehaalde 126 miljard dollar, doet General Electric voorlopen op haar planning in dit verband. Het bedrijf beschikt momenteel ook over een orderportefeuille die 5 procent beter gevuld is dan vorig jaar. De totale waarde ervan komt op 270 miljard dollar.

Nieuw bedrijfsonderdeel

De stabilisering van omzet en winst zijn voor een groot deel te danken aan de toegenomen economische bedrijvigheid in luchtvaart en transport. Intussen richt General Electric zich ook op nieuwe activiteiten. Met name op het gebied van duurzaamheid en energieadvies ziet het bedrijf een belangrijke taak voor zichzelf. Het heeft daarom besloten om alle activiteiten die met energiebesparing samenhangen in een nieuw bedrijfsonderdeel samen te voegen. De naam van dit nieuwe bedrijfsonderdeel is Current. Alle activiteiten rond zonne-energie, opslag van energie, elektrische auto’s, software en licht en LED-technologie worden hierin ondergebracht. Binnen 5 jaar wordt uit deze nieuwe tak een omzet verwacht van 5 miljard dollar. Een interessant vooruitzicht als je handelt in binary options.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *