Hoe zorg je dat je duurzamer en zuiniger wordt?

Wie vaak moeite heeft om aan het einde van iedere maand uit te komen met zijn budget, kan het best zijn besparingen beginnen bij de energierekening. Zonder dat je het misschien doorhebt gebruik je namelijk veel meer stroom dan je nodig hebt. Door steeds bewuster met allerlei dingen die je zonder nadenken doet om te gaan, zorg je dat je flink wat geld in je portemonnee kunt houden aan het einde van de maand. Daarvoor zijn slechts een aantal kleine veranderingen in je manier van leven nodig. Let daarom op de volgende zaken.

Zet alles uit, direct na gebruik

Het zal je nog verbazen hoe vaak het voorkomt dat je stroom blijft gebruiken terwijl je helemaal niet thuis bent. Ook al ben je thuis, dan staan er nog allerlei apparaten aan waar je in het geheel niets mee doet. Denk bijvoorbeeld aan opladers die wel op het stroomnet maar niet op het apparaat zijn aangesloten. Probeer daarom zo efficiënt als mogelijk is met je stroom om te gaan. Gebruik de dingen die je nodig hebt alleen op de momenten dat je ze nodig hebt en geen seconde langer. Zo zal je gemakkelijk al tientallen euro’s besparen.

Wees slim in het gebruik

Veel mensen doen het opladen van hun apparaten ’s nachts. Zoals ze ook ’s nachts hun was draaien. Dit waren immers in het verleden altijd de daluren waar het ging om stroomverbruik. Inmiddels hoeft dit natuurlijk allang niet meer zo te zijn. Er zijn immers zo veel verschillende contractvormen. Het kan best zijn dat in jouw contract staat opgenomen dat je in de ochtenduren veel goedkoper uit bent. Het is dan dus helemaal niet zo slim om ’s nachts op te laden. Bovendien laad je dan ook veel te lang, je slaapt dan immers en kan niet op het juiste moment loskoppelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *