Innovatie bij DeKaMarkt en Dirk van den Broek

Mobiel betalen met een app? Ook bij de wat kleinere supermarktketens staat de ontwikkeling niet stil. DeKaMarkt en Dirk van den Broek werken samen binnen het verband ‘Detailresult’. Vanaf begin 2016 wordt mobiel betalen met een app in supermarkten van deze twee ketens mogelijk. DeKaMarkt bestaat al sinds 1949 en opende toen haar deuren onder de illustere naam ‘Kijkgrijp’. Sinds 2001 werkt de keten intensief samen met supermarktketen Dirk van den Broek.

Mobiel betalen aan de kassa

Het betaalsysteem dat de twee ketens kiezen, wordt hen aangereikt door het Zweedse bedrijf Seamless en draagt de naam SEQR. Voor Seamless is dit de eerste grote overeenkomst die in Nederland wordt gesloten. Klanten scannen tijdens het afrekenen aan de kassa via hun app een QR-code met het af te rekenen bedrag. Door autorisatie met een pincode ronden ze vervolgens hun betaling af. DeKaMarkt en Dirk van den Broek gaan hiermee de samenwerking aan met een betaalbedrijf dat al in 26 landen opereert en in die landen op 525.000 verkooppunten kan worden gebruikt.

Klanten tonen zich tevreden

Er zijn op dit moment ongeveer 83 vestigingen van de DeKaMarkt in Nederland. Het bedrijf doet het goed bij de klanten. Zo werd de online folder van het bedrijf door hen uitgeroepen tot beste onlinefolder van 2015. Net als de nieuwe positionering van de supermarktformule die in september 2015 plaatshad, ligt ook in de folder de nadruk op ‘vers en voordelig’. In 2014 werd de erkenning van beste online folder verdiend door keten de Action.

Afhaalpunten en thuisbezorging

Online bestellen en ophalen op afhaalpunten, heeft binnen de onderneming in hoge mate de aandacht. In verschillende vestigingen is al enkele jaren een afhaalpunt. Die service werd in november versterkt met de eerste thuisbezorgservice door de DeKaMarkt. In de stad Haarlem ging de service als eerste van start. Ook de andere regio’s waar vestigingen zijn zullen binnenkort volgen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *