Leef jezelf rijk

Je kunt rijk leven of jezelf rijk leven. Hoewel het misschien maar een klein nuanceverschil lijkt, is de uitwerking ervan juist wel heel groot. In het eerste geval, rijk leven, neem je het ervan wanneer het kan. Je probeert maximaal te leven op elk moment. In het tweede geval, jezelf rijk leven, weet je wanneer je de rem moet intrappen en wanneer je juist gas moet geven. Daardoor kom je er op termijn beter voor te staan dan de eerste groep. Dit is voor iedereen die dit wil weggelegd, mits je een aantal zaken leert te doen in je leven.

Niet alleen maar werken

Hoewel het verleidelijk lijkt om meer te gaan werken, is dit niet de sleutel tot rijk worden. Veel mensen zien rijk worden als een zaak van zo veel als mogelijk verdienen. Daarvoor lijkt veel werken de ideale weg. Het is echter juist zo dat het werk dat je doet vooral doeltreffend moet zijn. Dit betekent dus dat je niet meer moet werken, maar juist zo gericht mogelijk moet werken. Daarom is het belangrijk om vrije tijd te benutten om bijvoorbeeld te sporten en te slapen. Zo ben je in je werkuren fitter en kan je meer voor elkaar krijgen.

Wees effectief

Als je die werkuren effectief wilt benutten, wees dan dus ook echt effectief. Dat kan je bijvoorbeeld doen door routines in je leven te bouwen. Door bepaalde handelingen erin te slijpen kan je heel veel tijdwinst boeken. Veel rijken der aarde hebben een aantal vaste routines waar ze al vele jaren niet van afwijken. Juist door deze routines vast te houden zorgen zij ervoor dat zij het optimale uit hun dag halen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een garderobe met uitsluitend dezelfde shirts en broeken. Door iedere dag hetzelfde te dragen ontstaat geen tijdverlies door keuzestress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *