Lenen wordt een manier om geld te verdienen

Door de huidige situatie waarin de financiële wereld verkeerd zijn er steeds meer opvallende initiatieven te ontdekken. Zo kost het bijvoorbeeld tegenwoordig vaak geld om je spaartegoeden te bewaren terwijl het juist geld kan opleveren wanneer je gaat lenen. Dit is natuurlijk het totaal tegenovergestelde van wat men altijd gewend is geweest. Dit heeft te maken met de huidige stand van de rente. Die is namelijk in beide opzichten op sommige plekken negatief. Dit kan voor de consument dus ook heel voordelig uitpakken. Juist door nu te lenen kan je handig hierop inspelen.

Meer krijgen dan betalen
De sleutel tot deze situatie zit hem in het feit dat je op dit moment meer geld kunt lenen dan dat je hoeft terug te betalen. Het gaat om zo’n 0,6 procent dat je in je zak kunt steken. Dit is in ieder geval de manier waarop een nieuw platform te werk gaat. Op deze manier willen zij de markt weer in beweging gaan brengen. Veel mensen houden op dit moment nog hun geld vast terwijl daar eigenlijk geen profijt mee te behalen is. De rente is immers historisch laag. In veel gevallen zelfs nog minder dan een tiende procent. In sommige landen was hij zelfs al negatief. Er moet dan betaald worden aan de bank.

Het plan
De mogelijkheid om te lenen tegen betaling is vooralsnog erg kleinschalig. Eén platform experimenteert hiermee met één soort lening. Het gaat dan om een lening van precies duizend euro die maar één keer door een consument kan worden afgesloten. Pas wanneer meer duidelijkheid is over hoe goed het experiment werkt kan er gedacht worden aan uitbreiding. Uiteindelijk houden consumenten aan het einde van de looptijd dus zes euro over. Ze hoeven er namelijk slechts 994 terug te betalen aan de lener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *