Liefdescoach Tim Dunant over vreemdgaan en meer

Vreemdgaan is een onderwerp waar liefdes- en lifecoach Tim Dunant maar wat vaak mee in aanraking is gekomen. In zijn werk, maar in het verleden ook in zijn privéleven. “Hoe spannend het ook kan zijn, het verwoest je relatie. Uitmaken is nog altijd beter.”

Waarom gaan we vreemd?

Vooral bij slachtoffers is vaak de vraag aan hun overspelige partner: waarom heb je het gedaan? Logisch, maar het antwoord is vaak niet de werkelijkheid. “Hoewel ze soms echt denken dat ze de juiste reden geven, schuilt er vaak meer achter. We denken vaak bij mannen dat ze hun geslachtsdeel achterna lopen en dat vrouwen liefde en aandacht missen, maar dit is in de meeste gevallen niet zo.” Tim vertelt over onderzoeken die uitgewezen hebben dat mannen veel gevoeliger blijken, en dat vooral een gebrek aan bewondering in de relatie kan leiden tot vreemdgaan. “Daarom zie je ook vaak dat het misgaat op de werkvloer. Een lager geplaatste vrouw, bijvoorbeeld een secretaresse, wordt complimenteus. Hij krijgt complimenten voor zijn goede daden. Zeker als hij tegelijkertijd thuis alleen maar commentaar krijgt op zijn te kleine aandeel in het huishouden, of het feit dat hij teveel weg is, kan dit leiden tot overspel. Overigens praat ik daarmee niets goed, maar leg ik alleen uit waar het misgaat,” illustreert Dunant.

Vrouwen

“Bij vrouwen lopen de redenen behoorlijk uiteen,” vertelt Dunant verder. “Het kan een gebrek aan liefde of aandacht zijn, maar dat is het lang niet altijd. Wraak, gewoon een keer de stoute schoenen aantrekken, niet genoeg seks thuis, behoefte om speciaal te voelen en nog veel meer zaken kunnen zorgen dat vrouwen vreemdgaan. En zo kan ik nog wel even doorgaan, haha.”

Andere problemen

Vreemdgaan is niet het enige waar Tim Dunant zich in specialiseert. Ook onderwerpen als liefdesverdriet en bindingsangst behandelt hij op zijn website. Een absolute must read voor iedereen die relatieproblemen heeft of gewoon interesse in deze onderwerpen heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *