Loterij gewonnen? Zo ga je om met vrienden die om geld vragen

Heb je de loterij gewonnen, dan zien veel mensen je als particuliere kredietverstrekker waar ze geld van kunnen krijgen of in ieder geval geld van kunnen lenen. Je wordt niet alleen benaderd door goede doelen en mensen die je helemaal niet kent, maar hebt hoogstwaarschijnlijk binnen de kortste keren ook vrienden aan de telefoon hangen die geld willen krijgen of in ieder geval willen lenen. Heb je geen idee hoe je hiermee om moet gaan? Gebruik dan de tips in dit artikel om ervoor te zorgen dat jullie vriendschap niet in gevaar komt door jouw grote geldprijs.

Tip 1: stel je grenzen

Ten eerste is het belangrijk om je grenzen te stellen. Wil je echt geen geld geven of vind je het uitlenen van geld een beetje spannend, dan geef je dit aan. Wil je wel geld uitlenen, maar heb je een bepaald maximum bedrag in je hoofd? Dan geef je dit ook aan. Laat je in ieder geval niet gebruiken door je vrienden, want dit is geen echte vriendschap. Je mag je rijkdom zeker delen, maar niet zonder enige grens.

Tip 2: vertel liever niet hoeveel geld je gewonnen hebt

Je kunt beter niet vertellen hoeveel geld je precies gewonnen hebt in de loterij

. Vertel je dit wel, dan worden hier bepaalde verwachtingen aan gehangen. Heb je bijvoorbeeld 1 miljoen euro gewonnen, dan vinden sommige mensen het misschien gek als je niet 1 ton uit wil lenen. Zeg je niet hoeveel je gewonnen hebt, dan zijn er geen verwachtingen en komt het geld minder gemakkelijk tussen de vriendschap in te staan.

Tip 3: schenk geen geld, maar een cadeau

Je kunt beter een cadeau geven dan een groot geldbedrag schenken. Niet alleen met oog op de hoge belasting die je bij een schenking moet betalen, maar ook omdat het prettiger voelt om een cadeau te geven dan een groot geldbedrag over te maken. Wil je beste vriendin een eigen bedrijf beginnen? Dan geef je haar een mooi startkapitaal. Heeft je beste vriend al jaren een kapotte auto, dan geef je hem een nieuwe wagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *