Mannen zijn stoerder… in de liefde

Een onderzoek naar de liefde heeft aangetoond dat mannen meer risico’s nemen in de liefde. Zo durven ze gewaagdere dingen te doen om de aandacht van een potentiële partner te krijgen.

Onlangs nog

Onlangs kwam nog in het nieuws hoe een Australische jongen de aandacht van een meisje probeerde te krijgen. Hij deed dit door in een rivier vol krokodillen te springen. Dat ging maar eventjes goed. Een krokodil greep hem. De jongen had veel geluk, want hij wist uiteindelijk met wat verwondingen aan zijn arm te ontkomen. Het illustreert precies wat in dit onderzoek ook naar voren kwam, namelijk dat mannen hun leven in de waagschaal leggen voor de liefde. Maar waarom toch?

Oude verhalen

Ook in sprookjes en andere verhalen van weleer is het dikwijls de man die heldhaftige stunts uit moet halen om het hart van de vrouw te veroveren. Daarbij moet niet zelden een gevaarlijk dier worden verslagen of een ander enorm risico genomen worden. Hoe heldhaftiger de hoofdpersoon was, hoe aantrekkelijker hij door de vrouwen werd gevonden.

Voorouders

Onze voorouders moesten ook risico’s nemen om te overleven. Dat klinkt tegenstrijdig, maar wie alle gevaar uit de weg ging, zat vaak zonder eten en onderdak, en ging uiteindelijk dood.

Tegenwoordig nog steeds

Nog steeds is er iets van dat risicozoekende gedrag aanwezig in mannen. Wetenschappers keken naar 3 elementen: onveilige seks, roekeloos rijgedrag en gokken. Wanneer er een romantisch element aan de test werd toegevoegd, waren mannen al snel geneigd meer risico’s te nemen. Vrouwen laten zich niet beïnvloeden door een aantrekkelijke man, en nemen evenveel risico.

Meer lezen

Vind je deze onderwerpen interessant en zou je er graag meer te weten over willen komen? Ga dan eens naar TimDunant.nl. Daar vind je een schat aan informatie over de liefde, liefdesverdriet, vreemdgaan en meer. Ook kom je er goede tips en andere handige artikelen tegen. Ontdek het nu zelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *