McDonald’s wil honderden nieuwe vestigingen openen

De Amerikaanse restaurantketen voor fastfood McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst vijftienhonderd nieuwe vestigingen openen. De vestigingen moeten komen in landen als China, maar ook in Zuid-Korea en Japan (Hongkong). De vestigingen worden niet allemaal tegelijk geopend, maar er wordt een beleid uitgezet om de vestigingen op een goede en rustige manier te openen. De forse uitbreiding van de restaurantketen is onderdeel van de groeistrategie van McDonald’s, zo verklaarde het bedrijf enkele dagen geleden. Meer over de plannen van McDonald’s, lees je in dit artikel.

Markten China, Japan en Korea nog groeigebieden

McDonald’s is op dit moment al in de landen China, Japan en Korea gevestigd met 2800 filialen. Dit zijn er al veel, maar McDonald’s beschouwt de markten in China, Japan en Korea als sterke groeigebieden. Daarom wordt er naar strategische partners gezocht in de lokale gebieden en wordt er gekeken naar de mogelijkheden om groei te realiseren. De eerste stap die McDonald’s hiervoor moet zetten, is het openen van honderden nieuwe filialen in de landen. Na het openen van de nieuwe filialen binnen nu en vijf jaar, wordt er gekeken naar nieuwe groeistrategieën binnen deze opkomende markten voor McDonald’s.

McDonald’s: een marktleider op het gebied van fastfood

McDonald’s is een van de marktleiders op het gebied van fastfood wereldwijd. Het bedrijf heeft nu maar liefst 36.000 vestigingen in meer dan honderd landen en door de groeistrategie van het bedrijf komen hier alleen maar vestigingen bij. Met oog op de 36.000 vestigingen totaal is het openen van honderden nieuwe vestigingen misschien niet zo spannend, maar voor de groeigebieden waar de vestigingen geopend worden is het wel een grote verandering. Hier zijn namelijk nog niet zo veel filialen van het fastfoodbedrijf te vinden, wat de honderden nieuwe vestigingen een grote verandering maakt in de landen China, Japan en Korea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *