Moederbedrijf Perry Sport kreeg klap door V&D en Scapino

Maandag 22 februari werd bekend gemaakt dat het moederbedrijf van Perry Sport, Unlimited Sports Group (USG) uitstel van betaling aan moest vragen. De faillissementen van V&D en het moederbedrijf van Scapino waren volgens een woordvoerder van het bedrijf de klap die het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport niet kon verwerken. Het uitstel geldt alleen voor de holding en niet voor de winkels die onder de holding vallen. De winkels en webwinkels van de beide keten blijven in ieder geval nog zes weken geopend. Perry Sport had elf shop-in-shops in V&D-vestigingen en Aktiesport had maar liefst 200 verkooppunten in de winkels van schoenenketen Scapino, die tevens failliet verklaard werd.

Klappen V&D en Scapino kwamen bijna tegelijkertijd

“V&D en Scapino gingen bijna tegelijkertijd failliet. Hierdoor was de klap nog groter, simpelweg omdat er twee grote klappen ontstonden. Maar het is daarnaast ook geen geheim dat de retail onder druk staat”, zo legt een woordvoerder van Unlimited Sports Group uit aan NU.nl.

Eerder deze maand mislukte een doorstand van V&D. Scapino kan een doorstart maken na een overname door Ziengs, maar dit is geen goed nieuws voor Aktiesport. De nieuwe eigenaar van de schoenenketen heeft de samenwerking met Aktiesport opgezegd, waardoor er 200 verkooppunten voor het bedrijf verdwenen.

Te vroeg om te spreken over een doorstart

De woordvoerder van Unlimited Sports Group zegt dat er nog niet gesproken wordt over een mogelijke doorstart, simpelweg omdat het hier te vroeg voor is. Er wordt nu alleen nog intern gesproken om de situatie te inventariseren en te achterhalen wat de beste stappen zijn om te ondernemen. Enkele dagen later werd bekend gemaakt dat curatoren op zoek gaan naar mogelijke overnamekandidaten voor de twee sportmerken van het moederbedrijf.

Aktiesport had naast de verkooppunten in Scapino nog eens ruim honderddertig losse winkels. Op de website van Perry Sport wordt gesproken over vijftig winkels. In totaal heeft Unlimited Sports Group 307 winkels in de Benelux, waar meer dan 2500 mensen werken. De winkels van Aktiesport en Perry Sport blijven in ieder geval nog zes weken open, maar wat hierna gebeurt is nog volledig onduidelijk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *