Nieuws: online retailer Amazon gaat fysieke winkels openen

Velen hadden het al verwacht, maar het heeft toch langer geduurd dan veel experts van het bedrijf verwacht hadden. Amazon heeft eindelijk bekend gemaakt ook fysieke winkels te gaan openen, zodat het online aanbod uitgebreid kan worden. Het uitgangspunt van de fysieke winkels is dat deze winkels ook enkele levensmiddelen van het aanbod van Amazon gaan verkopen, zodat er een extra verkoopkanaal aangeboord kan worden.

Kleine kruidenierswinkels voor levensmiddelen

De fysieke winkels die Amazon wil gaan bouwen, kun je ook wel vergelijken met de kleine kruidenierswinkels van vroeger. In de winkels worden slechts enkele producten verkocht, waaronder water, cornflakes, pindakaas en andere goederen die langere tijd houdbaar zijn en dus gemakkelijk langere tijd in de winkel kunnen staan. Houdbare producten zal je niet in de winkels vinden, hoogstwaarschijnlijk omdat dit te veel gedoe is om allemaal te regelen. Ook is er waarschijnlijk niet voldoende ruimte in de winkels voor grote koelingen, aangezien het om kleine kruidenierswinkels gaat.

Alleen voor abonnees van Amazon

In eerste instantie zullen de kleine kruidenierswinkels van Amazon alleen toegankelijk zijn voor abonnees, ofwel mensen die lid zijn van de Amazon’s Fresh-service. Deze service levert voedingsmiddelen op vaste tijden, maar gaat de betreffende voedingsmiddelen nu dus ook in de kleine kruidenierswinkels verkopen.

De winkels van Amazon zullen zich vooral richten op klanten die bij Amazon bestelde producten zelf op willen halen en tegelijkertijd hun dagelijkse boodschappen willen doen. Door de kleine kruidenierswinkels te openen, wil Amazon concurreren met kruideniers en met supermarktconcern Walmart. Of de winkels ook echt gaan ‘werken’, is maar de vraag. Wel wordt er gerekend op een succes door Amazon zelf, aangezien de doelgroep van de winkels (klanten die een bestelling op willen halen en meteen boodschappen willen doen) volgens het bedrijf zelf erg groot is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *