Op zoek naar nieuw beleggingsproduct? Beleg in autobanden

Het is niet bepaald een product waar je meteen aan denkt als je een nieuwe investering zoekt, maar vermogensbeheerder Schroders ziet autobanden als aantrekkelijke investering. Het gaat al een tijdje niet zo goed met de auto-industrie, maar toch zien sectoranalisten kansen in deze markt.

De oude en huidige situatie op de automarkt

Direct na het ontstaan van de financiële crisis in het jaar 2008, zakte de automarkt in. Veel autofabrikanten waren op sterven na dood, maar met het herstel van de wereldeconomie schaffen meer en meer consumenten nieuwe auto’s aan. Hierdoor krijgen de fabrikanten al wat meer kleur op de wangen, al gaat het lang niet zo goed als voor de financiële crisis. De winstgevendheid van autofabrikanten staat nog altijd onder druk, maar autofabrikanten hebben altijd de neiging om meer te produceren dan ze verkopen. Het is dan ook niet zo vreemd dat Schroders vanuit beleggingsperspectief vrij positief gestemd is over de banden van auto’s, voornamelijk van Europese fabrikanten.

Autobanden als investering

Leveranciers van autofabrikanten zijn volgens vermogensbeheerder Schroders aantrekkelijker op de beurs dan autobedrijven zelf. Voornamelijk de leveranciers die autobanden leveren, zoals Goodyear en Michelin, zijn aantrekkelijk op de beurs. Dit komt niet alleen omdat er weer veel auto’s geproduceerd worden, maar ook omdat er nog steeds vraag is naar nieuwe banden voor auto’s die al een tijdje op de weg rijden. De meeste autobezitters vervangen hun banden na drie tot vier jaar.

De aantrekkelijke autoverkopen van de afgelopen jaren geven autobandenproducenten al een steuntje in de rug en dit wordt nog verder gestimuleerd door het vervangen van autobanden van bestaande wagens. Zoek je nog een nieuwe investering om je vermogen te laten groeien, dan is het dus zeker interessant om eens naar de aandelen van autobandenproducenten te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *