Peugeot ligt goed in de markt

Het gaat goed met Peugeot op de Nederlandse automarkt. Zo was het in de maand september niet Volkswagen maar Peugeot dat de meeste auto’s verkocht.

September goede maand

Voor Volkswagen was het al de tweede maand dat het merk niet eindigde op de eerste plaats. In de maand augustus werd Volkswagen opzij geschoven door het Franse Renault. Over het hele jaar gemeten staat Volkswagen nog wel steeds met glans bovenaan.
De totale autoverkopen in Nederland lagen in de maand september 18,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Peugeot verkocht in deze maand 3.769 auto’s. De Peugeot 308 werd het meest verkocht, waarschijnlijk vanwege zijn bijtelling van slechts 14 procent in de zakelijke lease.

Ontwikkeling hydraulische hybride stilgelegd

Samen met Citroën werkte Peugeot de laatste jaren aan een veelbelovend alternatief hybridesysteem. In plaats van een elektromotor werd de brandstofmotor gecombineerd met een hydraulische motor die op perslucht werkt. Dit heeft als groot voordeel dat de auto niet hoeft te worden opgeladen met elektriciteit, die op de plaats waar hij wordt opgewekt voor vervuiling zorgt. De perslucht wordt aan de inhoud van de persluchttank toegevoegd door de energie die vrijkomt bij het remmen.
Door het eenzijdig op elektromotoren gerichte subsidiebeleid van de nationale overheden, heeft Peugeot besloten de ontwikkeling stil te zetten. De hoge ontwikkelingskosten vormen momenteel een te onzekere investering. Graag zou Peugeot de aandrijflijn verder ontwikkelen met een extra partner, omdat de kosten dan kunnen worden gedeeld. Bovendien geeft dit een krachtiger stem naar de diverse overheden toe.

Peugeot stopt met dieselhybrides

Ook de dieselhybrides zullen door Peugeot niet verder worden ontwikkeld. Het merk denkt dat een combinatie van elektromotor en benzinemotor meer toekomst heeft dan een combinatie met diesel. In sommige landen is diesel niet populair en kan Peugeot deze hybridesystemen niet aanbieden. Uit het oogpunt van wereldwijde uniformiteit zet het merk daarom liever in op hybrides op basis van benzine en elektriciteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *