Platzak? Dit zijn de beste tips

Bijna iedereen heeft wel een tijd in de maand (of het jaar) dat het geld er harder uitgaat, dan het binnenkomt. Een beetje maand over aan het einde van je geld, zeg je dan gekscherend. Maar hoe grappig die uitdrukking ook mag klinken, platzak zijn kan flink vervelend zijn. Daarom hier een paar tips voor als je platzak bent (of wilt voorkomen dat je halverwege de maand platzak bent).

  1. Trek een trui aan

Het klinkt zo simpel – en dat is het ook! In plaats van die verwarming op 23 graden te zetten in de koude maanden (want geef maar toe: hij staat altijd comfortabel heet) trek je een warme trui aan. De simpelste manier om wat minder uit te geven.

  1. Ga lekker eten bij een vriend(in)

Je bespaart geld en bent sociaal bezig! Ga gezellig een avondje bij een vriend(in) eten. Tip: pak de fiets, die is gratis. Misschien heb je nog wel een flesje wijn liggen. Dan neem je die mee. En als je een ander goedkoop cadeautje mee wilt nemen, dan zorg je voor lekkere vla of een reep chocola als toetje!

  1. Hoe duur is jouw verzekering?

Ook deze heb je vast al vaker gehoord. En niet onterecht, want je kunt echt veel besparen door te vergelijken. Geldt trouwens ook voor energie, internet en zowat alle andere vaste lasten.

  1. Stekkers eruit!

Wist je dat veel elektrische apparaten nog gewoon stroom zuigen als ze uit staan? Trek daarom stekkers eruit van apparaten die je niet gebruikt. Daarmee verminder je je stroomrekening.

  1. Huismerk al geprobeerd?

Weer zo’n veel te simpele truc: vergelijk eens goed de prijzen in de supermarkt. Blijft de rekening aan de kassa pittig? Probeer de concurrent eens (als die in de buurt zit). Je zult versteld staan van de besparing!

  1. Tijdelijke financiële hulp

Als je dan toch echt niet uit je financiële dipje komt, kun je altijd nog kiezen voor wat extra financiële hulp. Bijvoorbeeld de minilening. Dan heb je even wat geld om de krappe tijden te overleven. Zorg wel dat je genoeg geld hebt om het terug te betalen in betere tijden, anders blijf je achter de feiten aanlopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *