Porsche hervat productie

Porsche heeft gisteren de productie in Zuffenhausen weer hervat na een explosie in de spuitcabines. Twee mensen raakten gewond, maar werden later dezelfde dag ontslagen uit het ziekenhuis. De schrik zit er bij de medewerkers goed in na deze heftige gebeurtenis.

Zo’n 800 auto’s vertraagd

Achthonderd auto’s zullen door de explosie met enige vertraging het levenslicht zien. Het is niet duidelijk welke types precies getroffen zijn, of dat het slechts om 1 type gaat. Bovendien heeft de fabriek zelf enkele tonnen schade opgelopen door de heftige explosie, die in de omtrek te horen was. Deze opgelopen schade zal grotendeels door de verzekering gedekt worden. Wel kunnen de noeste arbeiders in de fabriek verwachten dat ze de komende tijd iets later zullen mogen uitklokken om te zorgen dat de productieachterstand weer wordt ingelopen. Die is namelijk flink vertraagd nu de productie enige tijd stil heeft moeten komen te liggen.

Explosie in een oven

De explosie vond vorige week plaats in één van de ovens waar gespoten plaatwerk in gaat om te drogen. Het plaatwerk wordt in de oven gehangen om te harden, zodat de lak goed op het paneel blijft zitten. Lekkend gas ontvlamde en gaf daarmee het startsein voor het vuurwerk in Zuffenhausen. Doordat de sprinklers deden wat ze moesten doen (flink water sproeien), is een deel van de spuiterij volledig blank komen te staan. Dit heeft er echter ook voor gezorgd dat een grotere ramp tijdig heeft kunnen worden voorkomen.

160 911’s

In de fabriek in Zuffenhausen worden hornderzestig Porsches 911 per dag gemaakt van verschillende typen. De komende tijd zullen dat er dus iets meer moeten zijn om de opgelopen achterstand in de productie weer in te kunnen lopen. De Cayenne en de Boxster hebben geen vertraging opgelopen, die worden namelijk respectievelijk in Leipzig (Duitsland) en Valmet (Finland) gebouwd. Hopelijk heeft het merk alles weer snel op orde, zodat alles weer snel bij het oude is.