Risico wordt beloond: bankier verdient 100 miljoen dollar

Je kunt veel geld verliezen door te investeren in obligaties met een junkstatus, maar je kunt er ook veel geld mee verdienen. Dit wordt bewezen door het verhaal van Tom Malafronte uit Amerika, die vanaf januari veel geld stak in obligaties van bedrijven met een junkstatus: over het algemeen risicovolle beleggingen. Vaak heb je bij deze obligaties meer kans om je geld te verliezen dan geld te verdienen, maar Tom Malafronte verdiende in een paar maanden tijd 100 miljoen dollar.

Malafronte stapt in op dip en verdient veel geld

Door een massale uitverkoop in de maand december van vorig jaar waren veel risicovolle obligaties van bedrijven met een junkstatus extra goedkoop. Malafronte besloot slim in te spelen op deze dip in de prijs en kocht voor miljarden dollars aan risicovolle obligaties. Hij verwachtte dat de prijzen weer zouden gaan stijgen. De beslissing legde hem en Goldman Sachs zeker geen windeieren, aangezien al zijn verwachtingen inderdaad uit zijn gekomen. Toen de prijzen van de obligaties zich langzaam herstelden, nam de bankier zijn winst en verdiende hij in totaal 100 miljoen dollar.

Risico nemen op de beurs: net zoals vroeger

Tegenwoordig durven beleggers niet meer zo veel risico te nemen bij het investeren en dit is niet zo raar. Malafronte heeft veel geld verdiend voor Goldman Sachs door risico te nemen, maar het kan ook helemaal mis gaan. De risicovolle belegging die hij deed, lijkt nog wel het meest op de risicovolle beleggingen van vroegere tijden op de beurs. Vroeger nam men namelijk veel vaker grote risico’s, maar door de onzekere tijden van nu doet bijna niemand dit meer. Malafronte laat zien dat het nog altijd veel geld op kan leveren, maar dit betekent zeker niet dat je zelf al je spaargeld moet steken in risicovolle obligaties. Het brengt nog altijd grote risico’s met zich mee, dus hier moet je zeker rekening mee houden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *