Rondrijden in een elektrische Jaguar

Het is niet bepaald het eerste automerk dat in de elektrische technologie stapt, maar ook Jaguar komt binnenkort met een elektrische SUV.

Elektrische auto niet meer te stuiten

Jaguar is een wereldberoemd merk van luxe auto’s. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Coventry, Groot Brittannië. Sinds 2007 maakt Jaguar samen met Land Rover deel uit van het Indiase Tata Motors Ltd. Dat ook een groot merk als Jaguar zich nu aan de elektrische auto waagt, laat zien hoe belangrijk de doorbraak van de elektrische techniek inmiddels in de autowereld is. Het eerste model zal een compactere versie worden van de huidige Jaguar F-Pace. Hij zal de naam E-Pace mee gaan krijgen.

Ontwerp is al in een vergevorderd stadium

De E-Pace komt in een segment waar hij zal moeten concurreren met de toekomstige Audi e-Tron Quattro en de Tesla Model X die in de tweede helft van 2016 op de markt komt. De E-Pace zal waarschijnlijk in Oostenrijk worden gebouwd. Als het ontwikkelen van de auto volgens plan verloopt, zal de eerste presentatie al in de loop van 2016 plaats hebben. Verwacht wordt dat de SUV in 2017 in de showroom zal staan.

Hoe innovatief zal de nieuwe Jaguar zijn?

Uiterlijk, techniek en actieradius zullen onderscheidend zijn, zoveel is al wel duidelijk. Hoe innovatief het model op motorgebied zal zijn, is nog niet bekend. Mogelijk worden twee elektromotoren gebruikt, waarvan er één de vooras en één de achteras aandrijft. Ook kan Jaguar nog een stapje verder gaan. Het is immers bekend dat moederbedrijf Tata al ver is met de ontwikkeling van elektromotoren die zich in de wielen bevinden.

De elektrische racesport

De ontwikkelingen vallen samen met de aankondiging van Jaguar, om in de elektrische racesport te stappen. Najaar 2016 begint Jaguar aan de voorbereiding hiervan, om vervolgens in 2017 aan het derde seizoen van de Formule-E races te gaan deelnemen. Jaguar gaat de racekennis gebruiken om haar elektrische technologie verder te ontwikkelen. Bovendien kan deelname aan het Formule E klassement, Jaguar een positief elektrisch imago gaan opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *