Snapchat zet hoog in met beursgang

Zonder winst en met slechts een kleine omzet gaan excelleren op de beurs? Snapchat gaat het proberen en niemand verklaart het bedrijf voor gek.

Geslaagde beurgang zal werkelijke waarde Snapchat tonen

Een paar jaar geleden is het nog maar dat zowel Google als Facebook Snapchat wilden overnemen. De bedrijven hadden er toen 3 à 4 miljard dollar voor over, maar Snapchat weigerde deze genereus lijkende bedragen. Intussen is wel duidelijk dat dit een goede keuze van het bedrijf is geweest. Als de geplande beursgang slaagt, toont Snapchat daarmee veel meer geld waard te zijn.

Jonge doelgroep voor bedrijven interessant

Snapchat is uitgegroeid tot een sociaal netwerk dat voornamelijk onder jongeren erg populair is. Het bestaat nu vijf jaar en dagelijks zijn er 150 miljoen gebruikers op actief De jonge doelgroep is enorm interessant voor andere bedrijven om te kunnen bereiken met hun reclames. Bovendien test Snapchat zelf op haar netwerk allerlei verdienmodellen uit, zoals populaire filters die gebruikers kunnen kopen en over hun foto’s te plakken. Want daar draait het bij Snapchat allemaal om: gebruikers maken selfies, foto’s en filmpjes en plaatsen die op het netwerk. Ze kunnen door andere gebruikers bekeken worden, waarna ze verdwijnen. Een recept om voor je vrienden en bekenden de meest hilarische uitingen op het net te zetten. Natuurlijk blijft het daar niet bij, want over de foto’s kunnen allerlei grappige elementen worden geplaatst, zoals belachelijke oren, gekke neuzen, enzovoort. Succes is steeds gegarandeerd en daarmee natuurlijk de aandacht voor Snapchat als sociaal netwerk. Op deze manier heeft Snapchat inmiddels Twitter al achter zich gelaten.

Omzet neemt zeer snel toe

Allerlei bekende artiesten en hippe merken hebben zich inmiddels met het netwerk verweven. Ze bereiken hun doelgroep en leveren inkomsten op voor Snapchat. Zo wordt over dit jaar een omzet verwacht die rond de 300 à 350 miljoen dollar ligt. Dat is zes à zeven keer zoveel als de omzet die over 2015 werd behaald. Het bedrijf verwacht in 2017 op een omzet van 1 miljard dollar uit te komen. Snapchat heeft nu het plan opgevat om begin 2017 een deel van het bedrijf naar de beurs te brengen. Met de emissie verwacht het bedrijf minstens 3,7 miljard dollar op te halen. Wanneer de emissie heeft plaats gevonden hangt er een waardering van het hele bedrijf in de lucht die zal liggen tussen de 25 en 40 miljard dollar. Dat zal maar liefst honderd keer de waarde van de huidige omzet zijn!