Snel geld lenen? Kies voor een consumptief krediet

Als je geld wil lenen, kun je verschillende soorten leningen afsluiten. Eén van de leningen die je af kan sluiten om geld te ontvangen, is het consumptief krediet. Een consumptief krediet is een lening die je kunt gebruiken voor zaken die ‘beperkt houdbaar’ zijn. Je kunt er geen huis van kopen of verbouwing van financieren, maar het afsluiten van een lening om een auto, een wasmachine of een droger te kopen is wel mogelijk. Uit welke soorten consumptief krediet je kunt kiezen bij het lenen van geld met deze lening en wat de pluspunten en minpunten van deze lening zijn, lees je in dit artikel.

Een consumptief krediet: twee soorten leningen

Een consumptief krediet kent twee soorten leningen. De eerste soort lening die onder een consumptief krediet valt is het doorlopend krediet. Sluit je een doorlopend krediet af, dan kun je in de looptijd van de lening steeds geld opnemen. Dit kun je in een keer doen, maar ook in gedeeltes. Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente gerekend, wat betekent dat je alleen geld betaalt voor het geld dat je hebt geleend.

Een andere vorm van een consumptief krediet is een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening wordt in tegenstelling tot een doorlopend krediet in één keer uitbetaald. De lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente, dus je weet precies wat je kunt verwachten als je kiest voor deze lening afsluiten.

De pluspunten en minpunten van een consumptief krediet

Het afsluiten van een consumptief krediet brengt verschillende pluspunten en minpunten met zich mee. De pluspunten van een consumptief krediet, zijn de volgende:

  1. Een consumptief krediet is gemakkelijk af te sluiten.
  2. Heb je een consumptief krediet afgesloten, dan heb je het geleende geld snel tot je beschikking.
  3. Je hebt meestal geen extra kosten bij een consumptief krediet.

De minpunten van een consumptief krediet, zijn de volgende:

  1. Het kost geld om een lening af te sluiten volgens een consumptief krediet (in de vorm van rente).
  2. Het rentepercentage van een consumptief krediet is doorgaans vrij hoog en zeker in vergelijking met andere soorten leningen. Daarom moet je een consumtief krediet net als leningen vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *