Succesvolle cijfers voor het Daimler concern

Waar andere autofabrikanten het optimisme over de verkopen enigszins temperen, schoten bij Daimler in het tweede kwartaal de verkopen omhoog.

Succes in China en historisch algemeen verkoopcijfer

Opvallend zijn de verkoopcijfers uit China. Hier stegen de verkopen met maar liefst 13 procent. Historisch is ook het passeren van de grens van 1 miljoen verkochte auto’s, terwijl het nog zo vroeg in het jaar is. Directeur verkoop Öla Källenius verklaarde tijdens de presentatie van de cijfers in Stuttgart, dat het concern nog nooit eerder tijdens de eerste zeven maanden van een jaar zoveel auto’s aan klanten heeft geleverd.

Sterk stijgende cijfers

In cijfers vertaalt het zich als volgt. Op 31 juli waren er 1,12 miljoen auto’s verkocht. Het tweede kwartaal nam in dit verkoopcijfer deel voor 714.800 auto’s. Het operationeel resultaat in het tweede kwartaal kwam uit op 3,78 miljard euro. Daarmee liet Daimler een stijging zien van maar liefst 54 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 2,4 miljard euro en liet daarmee een stijging zien van 8 procent zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In China vooral Mercedes-Benz favoriet

Met name de Mercedes-Benz modellen doen het goed. Door een stijgende vraag in China, lag het aantal verkochte Mercedes-Benz modellen in China zelfs nipt boven het verkoopcijfer in de Verenigde Staten. De verkoopmarkt voor het Daimler concern als geheel, ligt nog steeds met nadruk in Europa en de Verenigde Staten. In deze delen van de wereld lieten de verkopen in het tweede kwartaal dan ook tweecijferige stijgingscijfers zien.

Nieuw samenwerkingsverband in Mexico

Uit het luxe segment komt nog meer nieuws. Zo zullen Daimler en Renault-Nissan vanaf 2017 in joint-ventureverband gaan produceren in Mexico. In een nog te bouwen fabriek met capaciteit voor 230.000 auto’s, zullen zowel Mercedesmodellen als Infiniti-modellen worden geproduceerd. Infiniti is het luxe merk van Nissan en Renault samen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *