Tips om geld te besparen met een capsule wardrobe

Het scenario: je houdt van shoppen en hebt een uitstekende smaak wat kleding betreft. Toch wil je op je geld letten en leef je op een streng budget. Met een capsule wardrobe sla je meerdere vliegen in één klap. Deze garderobe gaat uit van het principe van minimalisme (minder kleding) en is daarom helemaal van nu.

Het is belangrijk om je te realiseren een minimalistische garderobe niet per definitie saai of neutraal hoeft te zijn. Wie een capsule wardrobe creëert, bespaart geld door te investeren in een beperkte hoeveelheid items van uitstekende kwaliteit. Je legt hierbij je focus op minder hebben en houdt toch meer kledingstukken over die lang meegaan. Een van de grootste voordelen (naast het besparen van geld) is dat je er met een capsule wardrobe altijd stijlvol uitziet. Het gaat immers om een collectie van jouw favoriete kledingstukken waarin jij je op je best voelt. Met de volgende tips heb jij binnen no time een capsule wardrobe.

1. Vind je eigen stijl

Al ben je geen fashionista, zal dit je helpen om een betere selectie te maken van welke kledingstukken wel en niet bij je passen. Doe je kledingkast open, wees eerlijk tegen jezelf en stop alle dingen die je niet mooi vindt of zelfden draagt in een vuilniszak. Kijk dan naar de overgebleven kledingstukken en stel jezelf de volgende vragen: wat hebben ze met elkaar gemeen? Van welke materialen zijn ze gemaakt? Welke kleuren zie ik? Hoe sluiten ze aan? De antwoorden op deze vragen zijn de sleutel naar jouw persoonlijke stijl; de kledingstukken waarin jij je het meest comfortabel voelt.

2. Kijk naar je levensstijl

Werk je vanuit huis? Dan hoef je je waarschijnlijk niet iedere dag in een pak te hijsen. Laat twee zakelijke outfits in je kledingkast hangen voor een mogelijk event in de toekomst – de rest heb je niet nodig.

3. Leg de focus op kwaliteit

Dit geldt vooral voor iedereen die gevoelig is voor koopjes. Toch is de keerzijde voor veel fast fashion addicts dat je ongemerkt bakken met geld verspilt aan kleding die vaak niet echt goed zit en snel weer vervangen moet worden. Een slimmere optie is om twee goede shirts van goede kwaliteit te kopen die zo lang mogelijk meegaan, in plaats van zeven goedkope shirtjes die het volgende seizoen alweer versleten zijn. Als je nu investeert in goede kledingstukken, bespaar je op de langere termijn geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *