Transavia ontwikkelt zich goed

Prijsvechter Transavia timmert hard aan de weg. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de Air France-KLM-Groep en heeft dus ook te maken met de stakingen bij Air France. Gelukkig toonden de cijfers van Transavia in juni een duidelijke groei.

Cijfers Transavia en KLM houden concern op koers

Die cijfers groeiden in de maand juni met maar liefst 19,4 procent naar 1,3 miljoen passagiers. Transavia France droeg sterk bij aan deze groei en ook de Duitse vestiging in München leverde een flinke bijdrage. De groeicijfers die KLM en Transavia samen lieten zien, zorgden voor een redelijke compensatie van de verliezen die de stakingen bij Air France veroorzaakten. Daar viel het aantal passagiers in juni met 200.000 terug ten opzichte van vorig jaar en kwam uit op 4,3 miljoen reizigers. Worden de cijfers van de verschillende partners in Air France-KLM op één hoop geveegd, dan gaf de maand juni een stijging in passagiersvervoer te zien van toch nog 1 procent.

Uitbreiden naar Lelystad

Transavia heeft uitbreidingsplannen die voor de Nederlandse markt aantrekkelijk zijn. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten te willen uitbreiden naar Lelystad Airport. Op die manier denkt Transavia vanaf 2018 luchthaven Schiphol te kunnen ontlasten. Bovendien kan Transavia zo goed inzetten op de geplande groei. Al in januari 2015 werden de groeiplannen door topman Mattijs ten Brink onthuld. Hij liet weten dat Transavia zich richt op 10 miljoen passagiers in het jaar 2020 met een jaaromzet van 1 miljard euro. Wordt het plan om te vertrekken vanaf Lelystad gerealiseerd, dan vertrekt Transavia in Nederland vanaf vijf luchthavens. Naast Lelystad en Schiphol gaat het dan om Rotterdam, Eelde, Eindhoven.

Meer vliegtuigen voor Transavia

Met de geplande groei hangt een re-styling samen van de gehele vloot. Een ander kleurgebruik zal domineren. Ook zal de positie van Transavia binnen de groep Air France KLM sterker worden. De vloot van het bedrijf zal in de komende vijf jaar groeien tot circa 40 toestellen. Daarnaast wordt er door Transavia flink op de kosten bespaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *