Trivago wil dit jaar nog naar de beurs

Begin dit jaar kwamen er ineens reclames van Trivago op televisie: een hotelzoekmachine die je helpt het goedkoopste hotel in een bepaalde stad, een bepaalde omgeving of een bepaald land te vinden. Voorheen hadden we nog niet zo veel gehoord over het bedrijf, maar Trivago heeft goede cijfers weten te halen in een jaar tijd. Het gaat zo goed met het bedrijf, dat Trivago nu bekend heeft gemaakt dit jaar nog naar de beurs te willen gaan.

Trivago: nu 5 miljard dollar waard

Het is niet precies bekend hoeveel Trivago waard is, maar analisten schatten de waarde van de hotelzoekmachine op 5 miljard dollar. Steeds meer mensen gebruiken de zoekmachine bij het zoeken van een goedkoop hotel, onder andere omdat het bedrijf zo hoog in Google staat en je er bijna vanzelf terecht komt als je een hotel zoekt in een bepaalde stad, een bepaalde regio of een bepaald land. Trivago vindt het in ieder geval tijd om naar de beurs te gaan en zegt dat dit jaar nog te willen doen.

Banken in de arm genomen om beursgang te regelen

Dat Trivago er geen gras over laat groeien, blijkt wel uit het feit dat moederbedrijf Expedia al meerdere banken in de arm heeft genomen om de beursgang te begeleiden. Het gaat om de zakenbanken JPMorgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley, die stuk voor stuk vele jaren ervaring hebben met het begeleiden van (grote) beursgangen. Zelf wil Expedia overigens geen extra aandelen verkopen: het gaat alleen om dochteronderneming Trivago.

Trivago stelt zelf dat het bedrijf eind november naar de beurs wil, het liefst nog voor Thanksgiving (24 november). Om dit te redden, zal het bedrijf snel moeten handelen. Het is even afwachten of de deadline van voor Thanksgiving gehaald wordt, maar het is in ieder geval zeker dat het bedrijf snel een beursgang wil maken.