Uit de oude doos: Nieuwe tv-held Pim Kemper

Voor de gelegenheid hebben we een oud artikel afgestoft. Het gaat over een jongen die enige jaren geleden op tv furore maakte met zijn (gebrek aan) bestuurdersvaardigheden.

Pim Kemper is omarmd door Nederland. Zelfs het homofobe deel van ons kikkerlandje kan niet anders dan deze jongen om de hals te vliegen. De arme jongen, de volksheld.

Je kunt je afvragen wat iemand, die totaal geen overzicht heeft achter het stuur, in een auto moet. Of iemand die, wanneer hij schrikt, het gaspedaal intrapt en zijn handen voor zijn ogen doet en zo enkele seconden(!) blijft zitten, wel iets te zoeken heeft op de openbare weg. Pim Kemper is zelfs op de fiets een rijdend moordwapen. Ruben Nicolai kan erover meepraten. Gelukkig nog wel, want iets meer pech en de presentator had zijn serie, en zijn leven, niet kunnen voortzetten.

Enige tijd geleden maakte Nederland kennis met De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland, weer een mooi product van de trend in de maatschappij die verschoven is van competitiedrang naar leedvermaak. Die trend wordt steeds hardnekkiger. Nog even en Studio Sport geeft op zondagavond de meeste airtime aan de hekkensluiter van de eredivisie. Brian Roy en John van Loen kunnen een spetterende rentree maken. En Pim Kemper krijgt zijn eigen show.

Nu is de Nederlandse televisie überhaupt al niet iets om over naar huis te schrijven. Het gaat geregeld compleet nergens over op de buis. Maar dat is, naast een jaren geleden al gepasseerd onderwerp, een totaal andere discussie. Aan die discussie heeft onze Pim niks. Aan de trend des te meer, want die biedt perspectieven.

Denkt u even mee: een autoprogramma. Niks Heilige Koe met statische beelden, niks SBS6-gedreutel met Clarkson-imitators. Neen, een autoprogramma met een extra vleugje spanning. Het draait niet meer om de specificaties en prestaties, maar om één vraag: haalt de testauto het eind van het programma? Het maakt niets meer uit of hij snel accelereert, of de top in de vier cijfers loopt en of er een koffer in past. Halen Pim en zijn bolide het eind van de test? Daar gaat het om.

Nu heeft Pim, buiten zijn even schattige als irritante trekjes, het charisma noch de skills om het programma in zijn eentje draaiende te houden. Er moet iets naast. Een vleugje BN’er met het stuurgevoel van een zeepaard. Een vrouw, of iets dat daarvoor doorgaat. Er is natuurlijk maar één topkandidaat avant la lettre. De ‘vrouw’ met de kaaklijn van Ronn ‘Ridge Forrester’ Moss en de stem van Frank de Boer. Kom maar van die showtrap gewaggeld, Kelly!

Kijk nog eens naar het mooiste van Pim Kemper hieronder. Aanschouw hoe de knuppel zijn voet stijf op het gas houdt, terwijl hij zijn ogen angstig dichtknijpt en later zelfs met zijn handen bedekt en ondertussen presentator Ruben Nicolai ondersteboven rijdt. Denk Kelly ernaast, in een Lamborghini met een peekaatje of zes- tot zevenhonderd, en je hebt een wereldformat. Een ongeleid projectiel op de A4, met twee kakelende tantes achter het stuur. Of hij goed accelereert? Wel als Pim schrikt. Of hij hard rijdt? Dat weet Pim niet, hij durft niet te kijken. BNN heeft goud in handen. De Grappigste Autoshow van Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *