Voormalig bankier van Wall Street in de bak door handelen met voorkennis

Een voormalig zakenbankier van Wall Street en zijn vader hebben grof geld verdiend door te handelen met voorkennis. Volgens de bankier deed zijn vader alles achter zijn rug om, maar de rechter is niet overtuigd. Hij gaf de ex-bankier een celstraf voor het verdienen van grote sommen geld op een illegale manier, waardoor de man nu in de bak zit. Het hele verhaal over de bankier en zijn op geld beluste vader, lees je in dit artikel.

Handelen met voorkennis: snel en gemakkelijk geld verdienen

Het is natuurlijk veel gemakkelijker om hoge rendementen te behalen als je voorkennis hebt. Als succesvolle bankier op Wall Street had de man in dit verhaal zeker voorkennis en deze kennis gebruikte hij niet in zijn eentje, maar deelde hij met zijn vader. De bankier speelde gevoelige informatie door naar zijn vader en zijn vader handelde vervolgens op basis van deze informatie. Hier verdiende hij een mooi bedrag mee, namelijk ruim een miljoen dollar.

De advocaat van de bankier spreekt over een tragedie. De bankier heeft gevoelige informatie met zijn vader gedeeld, maar het was absoluut niet de bedoeling dat zijn vader met deze informatie zou gaan handelen. De vader zou achter zijn rug om met een vriend geld hebben verdiend met de informatie van zijn zoon, zonder dat zijn zoon dit wist.

Vader: we handelden samen

De vader van de ex-bankier heeft al schuldig gepleit in de zaak. Hij heeft wel aangegeven dat zijn zoon nauw betrokken was bij de handel met voorkennis. Had de vader een keer niet gehandeld met de informatie die hij van zijn zoon had gekregen, dan werd hij zelfs boos opgebeld door zijn zoon om hem te wijzen op de gemiste kans om veel geld te verdienen.

De aanklager in de zaak geloofde het verhaal van de vader van de bankier. Hij voerde aan dat het geld van zijn vader de bankier ook zeker het een en ander opleverde, waaronder een fotograaf op zijn bruiloft die door de vader en moeder betaald werd (ter waarde van 10.000 dollar). Dit zou geen gift zijn geweest, maar een ordinaire terugbetaling hebben betroffen voor de geleverde informatie door de bankier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *